Föräldrar

Ideellt arbete på Tegnérs förskola

I samband med att man accepterar en plats på Tegnérs förskola förväntas man också medverka i aktivt ideellt arbete i Tegnérs förskolas verksamhet. Vissa fasta uppgifter/uppdrag återkommer, se nedan.

• styrelsearbete: att aktivt sitta i styrelsen i egenskap av antingen ordförande, vice ordförande, ekonomiansvarig, kassör, personalansvarig eller sekreterare. Suppleanter i styrelsen har också roller som projektledare eller som ansvarig förinre och yttre miljö.
  • städ- och fixardagar: två dagar per termin, oftast lördagsförmiddagar, städas och fixas det på förskolan.
  • trädgårdsansvar: ett par veckor per år har varje familj ansvar för att gården hålls i ordning och gräset klipps, ogräs rensas, sand sopas, häcken hålls lagom hög/klipps, ingångarna skottas etc.
  • projektgruppen: de föräldrar som för tillfället inte är invalda i styrelsen ingår i projektgruppen.

Förutom ovanstående kan andra oförutsedda behov och/eller uppgifter dyka upp och Tegnérs förskolas inställning är att föräldrar och personal gemensamt hjälps åt för att
försöka tillgodose och utföra dessa.